sreda, 20. april 2011

Obsedena s planiranjem

Se je zgodilo, da je moja ne več virtualna prijateljica za svoj članek načela temo o planiranju. Seveda sem suvereno odkrila, da pravzaprav niti nisem tako zelo obsedena s planiranjem.

Moja nevednost pač ni trajala dolgo - včeraj so nam namreč zavrnili vlogo za vpis v vrtec za Mezinčka. Kar načeloma, odštevši mojo obsesijo s planiranjem niti ni tako huda tragedija kot bi lahko bila, če ne bi bila moja tašča doma. Seveda sem se tudi po predpisih pritožila, ker enega od kriterijev za točkovanje niso upoštevali, kar pa najbrž niti ne bo spremenilo naše težave (ne na bolje, ne na slabše). Vendarle je šele april in do septembra je še nekaj časa.

Ampak.... seveda sledi ampak. Ampak jaz sem zaradi tega čisto paf. Na tisti smešen nevrotičen način, ker v enem od mojih predalčkov je nastala velika zmeda. Ker ni po planih! 

Torej, kot sva ugotovili z Lesičko - ustanavljamo Društvo obsesivnih planerjev. Dnevni red prvega sestanka:
1. Ustanovitev
2. Kako preživeti kadar se podere plan?
3. Razno

Sprejemamo člane, obsesivne planerje :)


10 komentarjev:

  1. :) Evo, društvo ima vsaj dve članici.

    Z mojimi plani je tako. Da jih moram imeti. Saj bom pisala o tem v članku. Občutek, da imaš nadzor nad svojim življenjem, prinaša pomembne točke k zadovoljstvu z življenjem. Tudi kadar gre človeku slabše, ampak ve, da je sam zavozil, je še vedno pomembno zadovoljen z življenjem, ker ima občutek, da ima življenje v svojih rokah.

    Aja, moji plani. Ni toliko panika, kadar se porušijo. Kriza je, ko jih ni. To pri meni kaže, da mi gre na latentni ravni rahlo slabo in se bližam neki apatiji. Kadar imam pa plane, pa pomeni, da glava dobro opravlja svojo funkcijo:)

    Juhej:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne, dragi moji - društvo ima tri članice :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Vedno več nas je. V bistvu imamo vse pogoje, da odpremo krajevne podružnice:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem lahko pa zunanji sodelavec, ki predava "kako živeti brez planov" :)
    Moji so zelo okvirni, ohlapni in hitro prilagodljivi. He, he..

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo punce, potem imamo ćlanic čez glavo, pa še zunanjo sodelavko!
    ps: Kaj bomo pa pile na ustanovnem sestanku? ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa ne moreš tega že zdaj planirat. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Oho, sem nasla svojo "sogovornico". In se eno, ki ima rada planiranje. No, jaz ga imam rada in mi je zal, da tega komentarja od Lesicke nisem bprebrala prej, ker se mi dogaja popolnoma enako - ce ni planov, je nekaj narobe. Prijatelji so takrat malodane zgrozeni :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Teja, potem si pa vsekakor dobrodošla, da se nam pridružiš :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.