sreda, 6. julij 2011

Top bottom

Mislim, da sem včeraj dosegla absolutno dno kot mama treh otrok.
Še preden je bila ura devet sem mislim da kričala že tretjič. Ob enajstih sem ugotovila, da bi me, če bi imela kakšnega soseda več, verjetno zaradi kričanja in joka že prijavil na CSD.

Ob enih sem ugotovila, da smo mogoče utrujeni in bi nam prav prišla kakšna urica popoldanskega počitka. In smo šli vsi skupaj popoldan spat.
No, ko smo se zbudili ni bilo nič bolje. Še slabše prevzaprav, ko je domov prišla moja boljša polovica in čez eno uro spet šla po avto, ker je končno popravljena klima. Tako da sem za nagrado za najslabšo mamo meseca dobila še priložnost sama skopati vse tri mladičke.

Ker smo popoldan spali, zvečer punčki jasno nista mogli zaspati in sta do pol desetih prišli k nama še vsaj trikrat. Ker običajno hodita spat ob pol osmih, je hitro jasno, da je razlika v miru pred spanjem očitna.

Palčica že odgovarja. Sicer so ta njena obdobja skozi čas bolj in manj intenzivna, ampak mislim, da je tudi to včeraj doseglo absolutni višek. Na vsako mojo prošnjo je odgovorila z ne ali ne bom. Ali še bolje: "Ne, ti boš!" Mislim, da je razumela, da imam dovolj šele, ko sem izgubila živce že petič v istem dnevu.

Sredinčica je ugotovila, da je velika in se tako tudi obnaša. To pomeni, da ukazov in komand Palčice ne sprejema več tako dobrohotno kot prej. Gnev, ki se ji nabira zaradi nenehnega ukazovanja potem vrača s tem, da ji jemlje stvari, ki so Palčici svete - recimo nalepke, knjigo...

No, Mezinček je takšen kot je vedno bil, naučil pa se je še uveljavljanja svoje volje in glasno zakriči, kadar mu česa ne dovolim.

Skratka, včeraj razen med počitkom, nisem imela sekunde miru in tišine.

Na srečo tudi taki dnevi, ko misliš, da si najslabša mama na svetu, minejo. In spet pridejo boljši dnevi, ko imaš več živcev in ne kričiš kot zmešana kura.
Ampak na koncu dneva sem pomislila samo to - rabim dopust od treh malih dopustnikov :)

Fotografija je avtorsko zaščitena!

3 komentarji:

  1. Se mi je zdelo. Tole na koncu o počitku.

    Vem, kako je. Vem, da ni fajn:(

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, pridejo dnevi, ja...
    Že pri enem.

    Proti konc nosečnosti sem morala eneja prav oddati "na počitnice" za eno noč, drugače bi se slabo končalo. Prav vedel je, da se mi čisto nič ne ljubi več, in prav z pridom izkoriščal to.

    Zdaj imam pa težave, ker se bojim, da bi ga preveč zapostavljala, on izkorišča to, da imam pogosto polne roke in počne neumnost za neumnostjo. Včeraj je dvakrat grel "kazensko klopico". :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.