petek, 21. oktober 2011

Cop, cop, cop

Tako zvenijo stopinje malega Mezinčka, ko zdajle paradira sit in naspan po dnevni sobi.

Vročina je popustila, četrti zobek je prebil dlesen in mladiček se spet počuti dobro. Kar pomeni, da izkoristi vsako priložnost, ko delam kaj drugega, da uide v kopalnico in se skriva za kopalniško omarico. Ali s curkom poliva sok iz svoje stekleničke in ga potem s posebnim užitkom razmaže po tleh. Ali mizi. Ali kavču.

Tup, tup, tup pa je slišati Sredinčico, ko zjutraj vstane in z udarnim korakom primaršira po stopnicah v dnevno sobo s svojimi naspanimi modrimi očki in se po obveznem "dobro jutro" stisne k meni.

Palčica pride čisto potihem in čisto počasi. Komaj izdavi "dobro jutro" in se dobesedno zavleče na kavč. Potem tam dvajset minut pri miru leži in počasi prihaja k sebi.

Najin dom je poln življenja in ljubezni. Tudi prepiranja, ampak tudi ta je del življenja.

Čez slabo uro bo domov prišla Palčica. Ker je velika in hodi na šolski avtobus, ima potem vedno tudi neskončne zaloge tem, ki jih je treba obdelati v najkrajšem času, da jo je veselje poslušati in razpravljati z njo.

Lepo je biti starš, kljub skrbem, neprespanim nočem in nič prostega časa. Še lepše se je v soboto zjutraj nabasati v eno posteljo in skupaj gledati risanke.

V življenju smo postavljeni pred številne izzive, pred mnoge stopnice, ki jim ne vidimo konca, pred izkušnje, ki poderejo našo vero vanj, pa vendar se vedno znova pobiramo in gremo naprej. Ker življenje je lepo in vredno slehernega trenutka, ki nam daje boljši in lažji vpogled v prihodnost.

Veste v čem je skrivnost? "Pet minut žgečkanja na dan prežene slabo voljo stran." Če žgečkanja ne marate, bo tudi "smejanje" ustrezna zamenjava. Sredinčica vam bo to najbolje pokazala ;)


Palčica, Mezinček in Sredinčica :)

5 komentarjev:

  1. sem bila zdaj prepričana, da je Palčica Sredinčica in obratno. bi rekla, da se Palčica stisne, Srednčica pa se potiho privleče in zavleče na kavč in tiho sedi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Cop, cop, cop se sliši, ko hodi (le)potička. Tk tk tk tk tk pa je Minikin zvok.

    Kje ste na fotki?

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj kako so srčkani. Prijateljčki.

    Enej obožuje žgečkanje. Jaz pa samo če sem žgečkalec. Če sem žgečkani pa niti pod točko razno. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehe, tudi jaz sem rada žgečkalec, žgečkanec pa niti pod razno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nežka - v parku Brdo. Po novem nam je ta destinacija zelo všeč iz večih razlogov - bližine, cene (2,5 za odraslega), miru in lepega okolja. No, pa dogodivčine, ker vedno bežimo pred istim labodom :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.