torek, 25. oktober 2011

Priprave

so skoraj najboljši del poti. Ali potovanja.

Priprave so mi ljube, kar je pravzaprav precej logično, če veste, da sem nagnjena k raznim takšnim in drugačnim seznamom.

Še boljše pa so priprave na potovanje. Pa čeprav ne seže več kot 100 km stran. Odločila sva se namreč, da naslednji teden med šolskimi počitnicami nekam gremo. Ker bi punci radi prespali, in ker jima že leto in pol obljubljava, da bomo enkrat pa res spet šli v bazene, sem se odločila, da prevoham ponudbe toplic.

Ker naše trenutno finančno stanje ni na zavidljivi ravni, sem si postavila zelo nizek limit. In s pomočjo prijateljice, ki mi je dala odličen predlog tudi našla rešitev. Zvečer se z mojo boljšo polovico še dokončno zediniva (ker on RES ne mara toplic) in rezerviram!

Prvič - zelo se veselim. Kljub temu, da jemljem v zakup dejstvo, da bova dve noči verjetno bolj slabo spala z vsemi tremi mladički v isti sobi. Nam pa ne bo treba kuhati, lahko bomo plavali in lahko bomo hodili na izlete. Menda bo vreme namreč lepo.

Ko sem tako navdušeno razpravljala s prijateljico o toplicah naju je jasno zaneslo še v Toskano - naš sanjski kraj za potovanje naslednjo pomlad. Seveda je ogromno odvisno od tega kako bo "zalaufal moj biznis" in kakšno bo najino finančno stanje. Pa vendar. Prijateljica mi je poslala en link, pa še enega, pa tretjega... Zdaj se v mislih že sprehajam s svojimi najdražjimi po toskanskih mestih in voham dišeči pomladni zrak.

Skratka, spet sem polna planov. Deloma je pomagalo, da sem spet sama doma. Deloma, da sem uspela pospraviti in urediti našo hišico. Veliko pa dejstvo, da se spet nekaj pozitivnega dogaja (kljub temu, da tečejo zadnji dnevi moje zaposlitve). Da je jutri spet nov dan in da bom lahko neobremenjeno in z veliko volje in energije dopoldan delala, po kosilu pa svojo Sredinčico samo peljala "pohajat". To bo najina nagrada.


foto: EPA

4 komentarji:

  1. Hej:)

    Komaj čakam, da boste šli v terme, ker potem bomo šli morda v iste tudi mi. Mislim, če bo tvoj mož preživel, bo pa moj menda tudi:))) Sicer ima on "druge priljubljene" terme, ampak tam smo že bili. In hudičevo drago je.

    In res držim pesti za Toskano. Jaz sem od zaročnega prstana do precej po poroki (se pravi vsaj deset let) govorila, da bom šla na poročno potovanje v Toskano (in Provanso).

    No, pa sem šla:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej!

    No, tudi midva poročnega potovanja nikoli nisva doživela, pa sva poročena že sedem let. Edino ne vem ali bi ga lahko prepričala, da je to poročno potovanje, če imaš s seboj še tri mladičke :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne, priprave pa mene čisto nič ne zabavajo.
    Mi lahko naslednjič ti pripraviš zadeve, pa jaz samo grem? Tudi nerada, ampak še vedno raje, pospravim ko se vrnemo. :)

    O, jaz sem tudi začela razmišljati o toplicah, ko sem ugotovila, da gar vsi nekam greste. Letos bolj slabo sledim tem praznikom in počitnicam, ko je vsak dan praznik. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hecno.
    Tudi mi gremo v terme med počitnicami.
    In ja, midva sva pa bila v Toskani na poročnem potovanju ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.