sreda, 9. november 2011

Oh, ti smola

Ne boste verjeli, delam spletno stran za svoj zavod.

Nad prejšnjim osnutkom sem obupala iz večih razlogov - prvič, ker sem totalna amaterka in drugič, kar mi služi še kot posebej dober izgovor, ker lahko zdaj zasnujem precej bolj enostavno stran.

Prijatelj mi je danes dal program, v katerem to lahko storim po principu "drag and drop". Ampak jaz ne bi bila jaz, če ne bi včeraj dopoldan malo brskala po netu in našla dve super fini strani, kjer lahko brezplačno narediš spletno stran v flashu (ne vem ali sem napisala prav). Skratka, stran je prav ljubka, sestra mi je prilagodila celo barvo logotipa, ker tako lepo sede nanjo.

No, ko sem se z njo ukvarjala že skoraj tri ure in vsa navdušena ugotavljala, da bi jo takole lahko v teoriji imela narejeno do konca tedna, sem vendarle pomislila, da bi bilo morda modro preveriti kako jo bom potem lahko dala na svoj strežnik (in domeno). In tukaj je seveda "catch" - lahko jo preneseš na svojo domeno, vendar moraš uporabiti njihov strežnik, ki pa je še enkrat manj zmogljiv in še enkrat dražji kot tisti, ki sem si ga izbrala pri slovenskem ponudniku. In kar je najhuje - nima maila.

Tako danes začenjam znova in se tolažim, da zdaj vsaj vem kaj približno bi rada imela in mi bo zato lažje :)



foto: blog.spletnik.si


3 komentarji:

  1. Bo pa zato stran na koncu toliko boljša.
    Včasih se stvari zgodijo z razlogom.

    Da ti povem, da te zelo občudujem. Ko bi jaz imela toliko samokontrole in motivacije.. Bravo, res!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh Anita, ko bi bilo vsaj kaj videti :) No, res pa da počasi pa vendarle bo.

    Verjetno imaš prav - bo pa stran boljša.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ko bi bilo kaj videti.. to tudi mene vedno matra.
    Zato sem vedno pravila, da bi bila moja sanjska služba pranje cerad od kamijonov. Tam se pa res vidi da si nekaj naredil. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.