sobota, 26. november 2011

Pisalo se je 12.12.2001

Bil je moj dan. Tisto dopoldne sem namreč diplomirala in moj zagovor je bil res bolj formalnost in po petnajstih minutah sem odkorakala iz predavalnice kot zmagovalka. Vsaj sama sebi sem se zdela takšna. Takrat sem namreč že delala v svoji bodoči prvi službi in sem šla iz službe na zagovor in potem nazaj, z januarjem pa so mi obljubili zaposlitev.

Takrat mi je bil všeč tudi nek glasbenik, ki je igral v Kreslinovi spremljevalni skupini. Ker sem bila nekaj časa sama in po propadlem in vnaprej zavoženem razmerju, sem si močno želela, da bi se zaljubila, zato sem se prepričala, da sem zaljubljena vanj. Za diplomo me je povabil na svoj koncert. Prvič (in edinkrat) v življenju sem šla na kakšno prireditev sama.

Koncert je bil super, jaz sem ves čas zaljubljeno pogledovala na oder in si predstavljala kako bi bilo, če bi bila z glasbenikom :))) Po koncertu me je povabil v zaodrje, kjer so imeli zabavo. Tam so bile vse žene, kup "znanih" in Rade Šerbedžija. Takrat že ata v letih in jaz, mlada, hiperkinetična, ker sem ravnokar diplomirala, zaljubljena v življenje in vse kar se mi je obetalo in zelo pomembno - praznovanju primerno opita. Temu primerno tudi samozavestna in zgovorna.

Verjetno me je bilo povsod dovolj, da je do mene stopil tudi Rade. Pogovarjala sva se kar nekaj časa, čeprav se ne spomnim o čem. Vem, da sem mu povedala, da sem isti dan diplomirala in proslavljam in spomnim se, da mi je poljubljal roko in mi rekel, da sem najlepša ženska, kar jih je kdaj videl. Si predstavljate, da to reče gospod, ki je igral z Valom Kilmerjem, katerega oboževalka sem bila tisti čas, 23-letni koklji s polno "glavo" alkohola? Hehe, mislim, da sem še kak teden letala dva metra nad tlemi ;)

In to je to. Moja dogodivščina z znanim obrazom. In spomin na ploščo, ki sem ji imela doma pred dvajsetimi leti:


Mimogrede, dve leti kasneje se je na ta dan rodila Palčica :)

3 komentarji:

  1. Čestitam za diplomo. Predvsem pa čestitam za... napredek. Od takrat do danes. Kapo dol, draga moja.

    Tvoja prijateljica Petra

    OdgovoriIzbriši
  2. Rade - ko bom velika bom šla na Brione na njegovo predstavo. In prav si naredila, da si nisi izbrala glasbenika. Ni zabavno.

    Drugače pa, čestitke! Tako tebi, kot tudi Palčici.

    OdgovoriIzbriši
  3. ah, kaj češ s fantom, ki igra pri Kreslinu in ni Kreslin :) brez veze :)))
    Vsekakor pa čestitam!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.