petek, 9. december 2011

Srečnost

Hecna beseda, kaj? V bistvu ne vem ali v resnici obstaja, se mi pa zdi, da lepo odraža en tako poseben subjektiven občutek. Sreča se mi zdi, da je bolj nekaj zunanjega kot notranjega. Kakorkoli, obstaja ali ne, v bistvu niti ni pomembno. Pomembno je kaj čutim.

Kaj je zame srečnost? Prvo, da lahko mirno spim.

Drugo, da me ob misli na kaj neprijetnega ne stisne v prsih, ampak to jemljem kot nekaj samo po sebi umevnega in če je treba, je pač treba.

Srečnost je zame recimo prekrasen sončni vzhod, kot sem ga videla danes. Tak, ki v trenutku razblini vse misli v glavi in edina misel, ki ostane je kako lepo je. Zame je srečnost tudi glasba - sem precejšnja oboževalka klasike.

Potem je zame srečnost balet - ne le tisti, v katerem pleše Palčica. Ko bom velika, se bom za dušo vpisala v balet za odrasle. Potem pa je vseeno ali bom smešna ali ne, da mi bo le v veselje.

Zame je srečnost tudi zaspati na prsih svoje boljše polovice in poslušati njegov srčni utrip. Ali Mezinček, ki vsako jutro, odkar imamo smrečico namesto svojega "dan" reče "po" - lepo. Ker je res lepo.

Tudi priprave na praznovanje so zame srečnost. Čeprav mi je jasno, da bova v nedeljo zvečer verjetno oba kot ožeti cunji. Pa vendar.

Če me bo kdo pogrešal - praznujemo. Lep vikend vam želim! Tudi nas čaka tak.


3 komentarji:

  1. Srečnost je tudi to, da veš, da je prijatelj s tabo. Dan prej in tisti dan, ko je na sporedu nekaj zoprnega. Ko je edini, ki te vpraša, kako si. Ki te podpira. Drži pesti. In te potem povabi k sebi še fizično.

    Hvala, prijateljica. Zlata si. Vsakič znova:)

    Petra

    OdgovoriIzbriši
  2. Srečnost je lepa beseda, naj je, ali pa je ni, in še lepši občutek. :)
    Tudi nas do konca leta čakajo sama praznovanja.
    Lepo praznujte, vse najboljše Palčici.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.