torek, 17. januar 2012

Spremembe

Zadnje čase (ne samo zadnje) naše življenje teče s strahovito hitrostjo. Vse se spreminja okrog mene, ne da bi imela trenutek ali dva, da bi se s tem v miru sprijaznila in sprejela.

Ne rečem, da so vse spremembe slabe. Samo nove. Jaz pa, obsedena s planiranjem in predvidljivostjo, takšne zadeve relativno težko sprejemam. Verjetno me ravno zato življenje ves čas postavlja v takšne situacije, ker je, iskreno povedano, takšno sprejemanje vsakokrat lažje in hitrejše.

Sprijaznila sem se, da letos leta pač ne bom mogla splanirati naprej. Ne vem ali bomo lahko šli na dopust. S tem, da Toscane vsaj letos ne bom videla, sem se sprijaznila in me pravzaprav niti ne gane preveč. Da bi le lahko sproti plačala položnice.

Na srečo je tudi nekaj stvari, ki bodo ostale na svojem mestu, ne glede na to kako se bo naše življenje odvijalo odslej. Recimo to, da gre jeseni Sredinčica v prvi razred. In  Palčica v četrti. Pa da bova septembra z mojo boljšo polovico par že deset let. Deset kratkih in razgibanih. Dolgčas nama res ni bilo nikoli.

Tudi to, da bo življenje še naprej razgibano.

Pred leti bi me ta nepredvidljivost popolnoma vrgla s tira. Zdaj me le še sem in tja. Redni bralci mojega bloga veste, da zadnje mesece prehajam iz ene skrajnosti v drugo. Iz zaupanja, da bo vse v redu v obup in stanje strahu kako bomo preživeli. In misli, le kaj sem mislila, da sem šla na to pot.

Kaj delam narobe? Razmišljam v napačnem času. Ne o sedanjosti, ampak o preteklosti in prihodnosti. Vsi vemo, da preteklost spada tja, kjer je - v preteklost. Prihodnosti ne zna napovedati nihče, sicer bi bili vsi vedeževalci bogati. Zakaj bi torej mislila, da jo bom znala napovedati jaz?

Največ kar lahko naredim je, da dam od sebe največ, kolikor zmorem.


8 komentarjev:

  1. Saj daješ od sebe vse. Veš, jaz te samo gledam. Vsa čast.

    Vse bo ok. Vedno je. Vedno se vse "poklapa".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si predstavljam, da imaš prav. Ker ponavadi jaz isto govorim drugim. Ali: kovačeva kobila je ponavadi bosa ;)

      Izbriši
  2. Veš kaj, dobra si.
    Sploh pa občudujem tvojo sposobnost pisanja.
    Jaz bi za en tak post rabila cel dan, da bi vse premislila in nato napisala, tebi pa z branjem komaj sledim. :)

    Moj nasvet dneva: ne pozabi uživati v tem kar delaš! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anita, odvisno od dneva :) In hvala za nasvet - ga bom upoštevala.

      Izbriši
  3. Ja, jaz sem tudi zelo pametna za druge...

    No, kako si danes:=)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.