sreda, 1. februar 2012

Lekcije

Odkar se "grem" svoj biznis, sem sem dobila kar nekaj koristnih lekcij, čeprav se "igram" uradno šele dobra dva tedna.

Na primer:
1. Najbolj se izkažejo tisti, ki so na začetku nad idejo najbolj skeptični. Kot primer naj dam sestanek v Murski Soboti. Prvič, bil je zelo kratek. Drugič, direktorica ni čisto vedela ali je moja ideja v njihovem okolju uporabna ali ne. Poslovili sva se tako, da si od njih pravzaprav res nisem nič obetala. V bistvu mnogo manj kot od ostalih ljudskih univerz. Ampak danes sem imela prav pri njih prvo delavnico, za katero bom dobila celo plačilo. Število kandidatov? 30. Bravo Prekmurci.

2. Od tistih, ki so najbolj navdušeni, si lahko obetaš najmanj. Primer bi bil recimo Maribor (ali Velenje pravzaprav). Tam je bila debata z direktorico kar pestra - našli smo skupne točke, dogovorili smo se, da bodo skušali tudi sami reklamirat moje delavnice. Pa niso. 50 letakov, ki sem jih jim poslala, so dali bogvekam. Število prijav? Nula.

3. Ljudje, s katerimi imam stik preko svojega zavoda, si predstavljajo, da nimam otrok. Da sem mlada, noro zagnana (hehe, če bi brali moj blog, bi vedeli, da imam več slabih kot dobrih trenutkov), noro ambiciozna oseba. Kadar omenim v pogovoru, da imam kar tri otroke, so po pravilu vedno presenečeni. Mogoče zato, ker mislijo, da sem popolnoma nora, da se grem svojo malo revolucijo :)

4. Ali imam vizijo, da se grem tole zadevo, ali pa sem nora. Kaj od tega je res, bo pokazal šele čas. 

5. Zvečer padam v posteljo noro utrujena. Zmanjkuje mi časa pravzaprav za vse. Cunje v pralnem in sušilnem stroju že drugi dan čakajo, da jih bo kdo pospravil /posušil, pa se ne dam. Počakati bodo morale še eno noč.

6. Kadar te kaj pošteno razveseli, to traja kvečjemu kakšno uro. Kadar te skrbi, to traja dneve in noči.

7. Z računovodskega servisa me je poklicala ali si bom za januar izplačala plačo. Sem ji povedala, da je moja pogodba o poslovodenju določena v odstotkih od dohodka. 40% od nič je pa še vedno nič, kajne?

8. Veliko srečo imamo. V službi moje boljše polovice ta trenutek 250 ljudi stiska pri srcu, ker lahko ostanejo brez dela. Marsikdo pri njih je edini zaposlen v družini. Moja boljša polovica ima pogodbo in zagotovljeno službo. Nekdo nas je (kljub vsemu) pogledal "čez ta veliko okno" ali - lahko bi bilo še veliko slabše.

9. Delam kot konj. Ko bom lahko izdala prvi račun, bom skakala do stropa.

10. MORAM napolniti kranjsko predavanje naslednji teden. MORAM. Kako, mi pa še ni jasno.

11. Uporabljate Najdi.si? Vpišite pogodba o zaposlitvi, ZDR, Zakon o delovnih razmerjih in glej, glej kaj bo na prvem mestu :)

12. Grem spat. Mastni lasje bodo počakali do jutri. Ko bom v šolo in vrtec peljala otroke, si bom na glavo poveznila kapo. Začasno bo to rešilo problem.

13. Če bo treba, bom v petek na kvazi novinarski konferenci imela eno gostjo in eno novinarko. Jo bomo lahko vsaj bolj "popedenali". ps: Gostja je kul ;)

14. To točko dodajam, da točk ne bo samo trinajst. Lahko noč.




5 komentarjev:

  1. Tole ti je pa res ratalo :-) Očitno boš razvila en zanimiv smisel za humor. Irena

    OdgovoriIzbriši
  2. S prvima dvema se absolutno strinjam tudi s svojih izkušenj.

    Držim pesti za novinarsko konferenco jutri. Da jih pride cel kup in da se ti odpre mnogo novih vrat. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.