sobota, 10. marec 2012

Jutro

Hecno, kako je postalo jutro zame lepši del dneva. Med vikendom seveda. 

Odkar imava tri otroke, je tudi mene srečala pamet. Prej sem si mislila, da bomo kaj pomembnega zamudili, če med vikednom ne bomo vstajali skupaj, pa čeprav ura kaže še nečloveške številke. Potem sva vendarle družno ugotovila, da je pametno, da se vsaj med vikendom oba naspiva, tako da imava zdaj že nekaj časa organizirano tako, da v soboto spi eden in v nedeljo drugi. Dokler mu srce poželi - pa naj bo ura osem ali deset.

Danes sem (očitno, kajne?) za vstajanje dežurna jaz. Včeraj je bil najin zadnji stavek preden sva zaspala kdo bo zjutraj vstal. 

Ob 6:00 sem slišala Mezinčka, ki se je začel pogovarjati sam s sabo. In z očijem, hehe. Potrm sva vstala. 

Ponavadi med tednom niti nisem pozorna na to kaj se dogaja okoli nas, danes pa sem najprej opazila, da je ob šestih že dan. Da, ko sem odprla Mezinčkovo okno, slišim ptičke kako prepevajo svojo pomladansko himno.  
In da mi, pravzaprav, v dnevni sobi niti ni nujno prižgati luči, da si lahko skuham kavo. Presenetljiva ugotovitev.

Potem sta z nekajminutnim zamikom v dnevno prikorakali tudi punčki. Mezinček se ju je tako razveselil. 

Danes si bomo tudi po dolgem času privoščili luksuz, ki mu pravimo "družinski zajtrk". To pomeni, da se vsi naenkrat vsedemo za mizo, nanjo naložimo vso hrano, ki jo premoremo in skupaj pojemo zajtrk. Tega že kar nekaj časa nismo počeli in zanimivo, punci sta sami omenili, da bi spet lahko uvedli naše jutranje posedanje za mizo.

Sonce vzhaja izza hriba. Jaz sem mirna in zadovoljna. Mezinček se igra z lonci, punci sta šli v svojo sobo "nekaj potihem iskat". Kava je dobra in diši. Dobro jutro.

fotka z naše terase starejšega datuma

5 komentarjev:

  1. Dobro jutro!!!!! Super sistem, takšno dogovoarjanje, meni to na pamet ni padlo. Sicer pa dobro poznam takšna jutra; že nekaj let nisem spala do 7.05....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf, naju je tehle zgodnjih ur naučila Sredinčica, ki že od rojstva ni spala dlje kot do šestih na "dober" dan.

      Izbriši
  2. Evo, jaz sem te že zjutraj prebrala, a nisem imela energije za komentar. :)
    Pri nas tudi izmenično vstajamo. Pri Eneju to niti ni bilo potrebno, ker je bil pozen za spat in za vstajat. Rene je pa vedno le bolj zgoden. Ni mi všeč. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi vsak dan vstajamo skupaj.med tednom malo prej,za vikend med 7.30 in 8h. Vsak dan skupaj jemo zajtrk, kosilo in vecerjo. In za nic na svetu tega ne bi zamenjala. Niti za eno uro spanja vec ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zofija, tudi mi bi verjetno še vedno vstajali skupaj, če bi se pogovarjali o 7. uri. Ko se pa pogovarjamo o 5 in še kaj, se pa raje menjava :))) Naju je Sredinčica naučila, da pri tem ne moreva zmagati, zdaj ji pa še Mezinček pomaga, da slučajno kako dan ne bi spali do šestih.

      Izbriši

Hvala za komentar.