sreda, 6. junij 2012

Sreda

Sreda je. To naj bi bila šele sredina tedna, kajne?

Ampak ko je bila ura dvanajst, sem dosegla svoj limit. Sedla sem v avto, pobrala Palčico v šoli in šla domov.
Vsak dan sva oba z boljšo polovico do večera v vrtcu. Kljub temu, da vsak presneti vikend rečem, da ta vikend v vrtec ne gremo, smo tam vsako soboto ali nedeljo. Z otroki ali brez. 

In sestavljamo, pospravljamo, priklapljamo... in kar je najhuje, je občutek koliko stvari je pravzaprav, ki jih je še potrebno narediti, pa jih sama ne morem. Dopoldan pa mi nihče ne more pomagati. Moja boljša polovica vsak dan najprej oddela svojih osem ur v službi, potem pa še do večera v vrtcu. Ampak dve roki sta premalo, da bi bil rezultat resnično viden.

Marsičesa pač ne znam. Ali ne morem. Ne znam zasilikonati zaščit na okenske police. Ne morem na kuhinjske omare pričvrstiti manjkajočih vrat. Nimam kamiona, da bi odpeljala na smetišče gore kartona, papirja, plastike in stiroporja. Ne znam iz kuhinjskega pulta izrezati luknje za ploščo in korito.  Nimam še manjkajočih zaščit za vrata in robove, ne znam v stene pričvrstiti pohištva...

Ko mi je po treh razgovorih (sedmih ta teden) in dveh sestankih na koncu vendarle uspelo pripraviti zaščite za police za silikonanje in pritrditi ena cela vratca na kuhinjsko omarico, ko sem naredila doktorat iz pantov, pa mi je prekipelo. Ne morem več. In sem šla domov. In danes ne bom pospravila postelj, ne bom pobrala perila iz sušilca in razen, da bova popoldan po baletu stuširala mladičke, ne bom delala nič. Ok, iti moramo še v trgovino po vsaj najnujnejšo hrano. Ampak to je to.

Danes gredo otroci pred pol osmo spat. Midva pa na kavč. In ne, ne bom prižgala računalnika in urejala še papirjev. Ne bom niti naročala in nakupovala tistih zadev, ki mi še manjkajo. Gledala bom tv. Po možnosti kakšno oddajo, ki nima s trenutno realnostjo prav nič skupnega. 

Overload. To je danes. Ne sreda. 



Odkod je fotka, se ne spomnim. Se pa nekako takole počutim danes.

3 komentarji:

  1. Overload...spočij se. Naj ti mine čimprej tale sreda in naj bo sreda po tvojih zamislih. Jutri nov dan :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da si je naužila, tele prijetne srede v sredi najbližjih. Jutri pa s polno paro naprej. Do naslednje srede.

    Aja, pante znam jaz pritrditi na omaro. Prišparaj mi jih. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tocno tako! S polno paro naprej - do naslednje srede ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.