ponedeljek, 27. september 2010

Digitalno

Svoje čase smo za fotografiranje uporabljali filme, ki jih naši otroci še zdaleč ne bodo poznali. Imeli so 24 ali 36 posnetkov, tako da je bilo treba presneto paziti kdaj si pritisnil na sprožilec, ker ne film, ne razvijanje nista bila poceni (vsaj za naju ne).

V današnjem času digitalnih fotoaparatov lahko svoje muze (v mojem primeru predvsem otroke) fotografiramo v nedogled - samo pritiskamo na sprožilec po načelu - "ena bo že ratala". 

Na tak način se je na mojem računalniku nabral ziljon fotografij, ki segajo v čas, ko sva si prvi digitalni fotoaparat lahko samo sposodila. Vse te fotografije seveda ostajajo nikjer drugje kot na računalniku, zato sem si za čas porodniške zadala nalogo - izbrskati "ta dobre" fotografije in jih spraviti v albume - v moje primeru še rajši v fotoknjige. In sem se jih lotila. Prva je končana, druga gre h koncu. 

Koliko jih še čaka, raje ne povem.

1 komentar:

  1. Super. Jaz sem jih tudi urejala celo drugo porodniško. In celo prvo tudi. Tako da imamo zda sedem albumov. Ki se končajo nekje eno leto nazaj:) Bo treba na porodniško, da malo popucam:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.