sreda, 15. februar 2012

Odprta razprava Kje so dobre novice

Moja "služba" ima tudi dobre strani. Ena od njih je, da se lahko spomnim in grem na okroglo mizo, no, odprto razpravo, kjer sodeluje moja prijateljica.

Tema je bila super, zato mi je ura in pol minila neskončno hitro. Naučila sem se kar nekaj novih stvari. O marsičem sem včeraj premišljevala še celo popoldne in večer. 

Raznežila sem se ob dejstvu, da je bil med publiko tudi mož moje prijateljice. Ne vem zakaj se mi je to zdelo tako romantično. Tako zelo, da sem ju morala popoldan poklicati in povedati kako fina sta v resnici.

Moja prijateljica je bila na koncu čisto prava Ona. Na začetku se mi zdi, da se je bolj ukvarjala s tem kako bo povedala kar je nameravala in ni bila sproščena, potem pa je zalaufalo. In na koncu je požela veliko odobravanje vseh prisotnih. Ker recimo bobu bob, dobre novice so njena ideja. Že dooolgo časa. In njena misel, da je pomembno sporočilo, je  prav vsem segla do srca. Tudi meni, čeprav sva o tem velikokrat razpravjali. 

Vesela sem, da sem šla. Tako kot sem ponosna, da jo poznam. In res je, novinarski svet je meni popolna neznanka - je res paralelni svet, ki ga ne poznam. In mislim, da se jaz v njem ne bi počutila dobro, zato lahko Petro še toliko bolj občudujem. 

Novinar (morda še veliko bolj kot novinar pač urednik) je res pravi mali bog v svojem svetu. Tisti, ki presoja kaj je pomembno in kaj ne. Kar pa ne pomeni, da je tisto, kar se njemu ne zdi  pomembno, res tako. 

Moja prijateljica Petra pa ima srce na pravem mestu, prav tako glavo. In pogum, da počne tisto, v kar verjame, kljub neskončnemu številu omejitev, ki se jim mora prilagajati, številnim potem, med katerimi mora iskati pravo in sporočilom kaj je prav in kaj ne.

Vesela sem, da sem šla. Mislim, da bom še nekaj dni premišljevala o tej razpravi.

foto: Petra Gorše

2 komentarja:

  1. Zdaj mi je pa res žal, da sem zahinavila.
    Bravo še enkrat!

    OdgovoriIzbriši
  2. Poglej poglej, kaj sem našla. Bolje pozno kot nikoli. Prav ganljiva objava, draga moja. Hvala:)

    Petra:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.