ponedeljek, 10. januar 2011

Kmalu? I don't think so...

Novo leto je tu, z vsemi opravki, ki mu pritičejo.
Med drugim imam na seznamu za prihodnjih nekaj mesecev tudi vpis Mezinčka v vrtec, izračun dohodnine, da ugotoviva koliko bo treba primakniti še za morje in najboljše od vsega - rezervacija dopusta.

Kot je splošno znano smo device resno nagnjene k planiranju (včasih tudi rahlo bolestno). Primer bi bil, da nam je recimo za leto 2011 že 10. januarja popolnoma jasen razpored dopustov do 10. januarja 2012.

In najpomembnejše: morje. Lani smo zaradi rojstva Mezinčka poletje seveda prebili doma, kar pomeni, da je želja in nagon po odštevanju še toliko večja. Poleg tega se nama je v najinih skupnih letih že večkrat pripetilo, da sva se rezervacije in planiranja poletnih počitnic lotila prepozno (torej, ko je regres kapnil na račun) in sva imela temu primerno bolj žalostno izbiro.
Zadnjih nekaj let hodimo vedno na isto destinacijo - ko pomislim nanjo, lahko vonjam vonj posušenih borovih iglic in soli v zraku. In ker je januar zelo primeren mesec za planiranje, smo pri planiranju dopusta. V petek še rezervacija in juhuhu, samo še 6 mesecev in 11 dni do morja :)

Dobra novica je še to, da nama povrnjena dohodnina pokrije večino stroška 15-dnevnih morskih počitnic. Če nam bo sreča mila in bosta tudi regresa priletela na najine račune po planu, so počitnice plačane.

Prekmalu? Mislim, da ne. Sploh ker sovražim zimo (zlasti januar) in obožujem morje. 

1 komentar:

Hvala za komentar.