petek, 7. januar 2011

Kako se je začelo

Leto 2011 se je najprej začelo precej dobro.
Prvi januar smo, kot je treba, preživeli počivajoč in v pižamah. Cel dan se je vseh pet valjalo na kavču, midva pa sva se več ali manj skozi dan izmenjavala in skušala ujeti kakšno dodatno urico spanja.

Tudi drugi januar je bil precej podoben, samo več smeha in veselja, veliko smo se igrali, odšli k tašči in tastu na kosilo...

Potem pa se je začelo. Z nedelje na ponedeljek ponoči je Mezinček začel piskati. Ne malo piskati, vsak njegov izdih je bil ob 4h zjutraj tako glasen, da bi ga lahko jasno slišal vsak, ki bi bil v sobi. Potem je eno uro kašljal in ni mu pomagalo prav nič, dokler se nisem odločila in mu kar sama dala Ventolin (še sreča, da smo ga imeli).
Ob sedmih zjutraj sem klicala v zdravstveni dom kako hitro naj prideva in so naju naročili popoldan.
Naj povem, da je Mezinček star pet mesecev.
Diagnoza? Bronhiolitis, ki je v tem mesecih zelo pogost, menda sploh letos. Že novembra sem brala, da naj starejši otroci raje ostanejo doma, da ga ne bi prinesli dojenčku. No, pri nas je bilo obratno. Peti dan Mezinčkovega bronhiolitisa sta začeli kašljati še Palčica in Sredinčica (pri njima zaenkrat kašelj uspešno krotimo).

Torej, ponedeljek popoldan inhalacije pri pediatru. Torek, prva runda zjutraj, ker se je malenkost poslabšalo (slabša saturacija), druga runda popoldan. Na srečo pri drugih pediatrinjah, ki sta mi povedali, da lahko mirno Mezinčku dajem Ventolin tudi doma. Četrta runda, sreda zjutraj. Na srečo je za zdaj Ventolin naredil svoje in je saturacija veliko boljša, tako da ostajava lepo doma in na toplem z Ventolinom na 4 ure. Hvala bogu nama ni bilo treba v bolnico.

Zdaj torej "ventoliniramo" in štejemo vdihe v spanju. Samo, da smo doma. 

Po več kot enem letu sva jutri oba povabljena na 30-letnico, našla sva celo varstvo. Pa bova šla? Oba - malo verjetno. Se bova odločila najbrž jutri zvečer. Upam le, da naju  tem primeru varstvo ne bo pustilo na cedilu.
Sicer bom spet doma. Saj se ne pritožujem, samo da bo Mezinček zdrav, ampak... kaj naj rečem - leto 2011 se zaenkrat ni začelo preveč dobro. 

Naj se nadaljuje bolje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za komentar.