torek, 22. november 2011

Čistilka

Današnji dan sem začela kot čisto prava čistilka. Najprej sem pospravila sobe v zgornjem nadstropju, dala prat še zadnje "runde" perila in oprane zložila v omare.

Pospravila sem postelje in se potem lotila še dnevne sobe - igrač, posode, kopalnice, kuhinje, predvsem pa svoje delovne mize, ki je bila zadnje čase podobna bolj kupu papirja kot mizi. Potem sem še vse lepo posesala in ugotovila, da se zdaj v svojem delovnem prostoru veliko bolje počutim. Danes imamo namreč spet sonce. Megla se nam počasi in vztrajno približuje, pa vendar je začetek dneva, če je sončen, bistveno drugačen kot kadar te obkroža megla.

Ko sem oddelala svoje delo kot čistilka, sem se igrala veterinarko. Naš mlajši muc, Štumf, je namreč prejšnji teden pridelal odprto rano na rami, ki je zdaj sicer že boljša, ampak na začetku je imela več kot centimeter premera. Skratka rano je bilo treba očistiti z jodom.

Zdaj se bom lotila pogodbe o poslovodenju, pregledala bom maile, če imam že kak odgovor (mimogrede imam prvi datum predstavitve - 13.12., jupi!), ravnokar sem se zmenila z mojo super truper taščo, da pride v petek pazit otroke, ker greva midva ven. O ja, praznovali bomo rojstni dan najine prijateljice. In naročila sem ji najkulejše darilo. In oblekla bom Zofijino krilo. V petek dopoldan vzamem tudi zadnji antibiotik, tako da bom lahko nazdravila kot se šika.

Vidim, da sem zašla. Torej, ko bom naredila vse našteto (pa še kaj se bo našlo), spet nastopi čistilka - dokončati je treba namreč prej začeto in pospraviti še vso ostalo perilo.

Če mi ostane še kakšna ura časa, si bom pobarvala lase. Zelo slabo vpliva na moje počutje namreč tudi pogled na svoje sive lase :)

foto: soncek.com

1 komentar:

Hvala za komentar.