ponedeljek, 14. januar 2013

Bijelo govno

V bistvu veliko zmorem sama. To dokazuje tudi število dni, ki sem jih sama z vsemi tremi mladički pa prej še samo z dvema, brez večjih težav preživela sama (osamljenost seveda ne šteje). Dvakrat po en mesec Kanade. Tri mesece Nemčije. Dva tedna Pariza. Da naštejem samo daljše odsotnosti moje boljše polovice.

Sama znam v glavnem vse, kar je za nemoteno vsakdanje življenje treba narediti. Otroke vozim v šolo in vrtec. Hodim v službo. Otroke nahranim, naredim z njimi naloge, jih redno tuširam, jim strižem nohte in vsak dan umijem zobe. Operem perilo. Odnesem smeti. Hodim v nabavo in kuham kosila. Jih razvažam na dejavnostih... 

V glavnem funkcioniram. Je pa ena stvar, kjer sem popolnoma nemočna. Frezanje. Sneg. Bijelo govno po domače.

Freze prvič niti ne znam prižgat. Drugič - pretežka je, da bi lahko z njo upravljala. Sploh, če je snega veliko ali je moker. Verjemite mi, da sem poskusila. 

Pa se je po osmih letih, odkar tu živiva zgodilo ravno to, česar sem se ves ta čas najbolj bala. Moja boljša polovica je šel včeraj na Dansko. Do danes. Ko je bil napovedan sneg. Ne malo, veliiiko snega. Pa sem naredila back up plan in rekla ok, bomo pa en dan ostali doma. O ja, cesta je splužena. Ampak jaz pač ne morem z avtom do nje. Danes sem dve uri švicala in se dajala iz kože, pa mi je uspelo odkidati samo ozko gaz od hiše do ceste. Res je precej dolga, ampak cesta je široka vsaj pet takih gazi, jaz imam pa doma tri mulčke, in bistveno premalo kondicije, da bi lahko deset ur skupaj kidala sneg.

Moja boljša polovica pa je sporočil, da danes ne more domov. Hmmm...

Torej nam ostanejo tri možnosti:
a) ostanemo še en dan doma in upamo, da princ s frezo jutri res pride domov,
b) prosimo koga naj nas zjutraj pride iskat in nas razvozi na TRI destinacije. Ta opcija ni preveč dobra, ker ga je ta oseba milo rečeno nasrkala - ker potem je treba še po punci v šolo in mi jih peljat v vrtec, potem nas je treba iti iskat in nas peljat spet domov.
c) prosimo koga, da nam pride sfrezat. Ta oseba mora ad 1 znat frezat, ad 2 mora bit dovolj močna in ad 3 mora imeti vsaj malo pojma o teh klinčevih aparatih.

Odločila sem se za opcijo a. In si skuhala kuhano vino za živce. Sovražim biti odvisna od drugih :/ Še bolj pa sovražim dejstvo, da sem 60 metrov od ceste praktično odrezana od sveta...

Tale cesta je potrebna freze... Malo, kaj? 

Za filing koliko ga imamo :(5 komentarjev:

 1. Uboščki! Tole pa je zalogaj za frezo, predlagam da res počakate princa.

  Res je obupno, če si odvisen od drugih: I hate that too...

  OdgovoriIzbriši
 2. Ampak mi smo pa na boljšem. Končno spet ena objava:)
  A vaški orač ima pa preveč dela, da bi naredil še en mali ovinek?
  Bom držala pesti, da pride princ jutri domov.
  Lenka

  OdgovoriIzbriši
 3. Briga te. Samo, da se mate fino. Nekaj pa moraš imet od tega, da živite v hribih in da imate hudo obilno pošiljko snega.

  Ko je začelo snežit, sem si sicer mislila, pismo, Olivija bi šla lahko za par dni na Mlako, da je ne zamede. Ampak pomisli, za kaj vse bi te s takim predlogom oropala!

  PS: Princ naj se pa počasi prikaže doma, da bo par ur frezal, potem ga boš pa od veselja, da je nazaj, tesno objela... :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Hej bejbi, sem te izbrala med mojih 5 najljubših.
  Zato ker zelo pogrešam tvoje zapise. :S

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Oh, Anita, sem bila čisto preč. Zadnje čase malo berem in še manj pišem :( No, ne vem ali ti bo današnja objava všeč, je pa posebej zate, ker me pogrešaš :*

   Izbriši

Hvala za komentar.