četrtek, 19. maj 2011

Sredinčica

Naša Sredinčica je eno prav posebno bitjece. 

Njena glavna lastnost je, da že od rojstva misli s svojo glavo. In če ona misli, da vsi ostali mislimo narobe, bo naredila natanko tisto, kar misli sama, da je prav.
Temu primerno uveljavlja svojo voljo tudi v vseh drugih primerih, samo zato, da bo videla kako dolgo ji bova dopuščala svobodo "ta srednje". Temu primerno izbira tudi neverjetno prebrisane poti, da bi dosegla svoje. 

Kot primer naj povem, da imamo že dobra dva tedna koledar obrnjen na julij. Ker ima ona rojstni dan julija in se ji zdi, da je že dovolj toplo, da bi ona lahko imela rojstni dan, je zanjo julij. Tako enostavno je to. In kadar gre mimo koledarja in opazi, da smo ga obrnili nazaj na maj, ga lepo tiho popravi - na pravi mesec - julij :)

Včasih je zato precej naporna, sploh če je za nama težek dan, ampak če pogledava generalno je najsrečnejši otrok na svetu. Nikoli se ne bo sekirala tako kot Palčica, če ji kakšna sošolka prepove biti s kom prijateljica. Nikoli se ne bo obremenjevala s tem, da počne stvari ravno obratno kot vsi ostali. Ampak ker ve kaj hoče, sem prepričana, da ji bo uspelo. Ker je tako narejena.

S tega vidika jo neskončno občudujem. Ker je v tem tako zelo drugačna od naju obeh.

Ko je bila Palčica majhna sva mislila, da je "brihtna". Saj je, o tem ni dvoma. Ampak Sredinčica - ona je "brihtna" za nas vseh pet. Upam, da bo ta duh prirojene samozavesti celo življenje ostal v njej. Ker bi se vsi po vrsti v tem lahko učili od nje. 

Fotografija je avtorsko zaščitena!

5 komentarjev:

  1. Res gre vaša Sredinčica po začrtani poti, katere avtor je izključno sama. Se mi zdi, da jo naša Minika želi posnemati.

    Ampak res. Otrok ve, kaj hoče, in se ne pusti zmesti. Kar je super. Le na pravi strani naj ostane.

    Julij - kakšna dobra fora:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, si želim, da bi bila tudi jaz taka, ko sem bila majhna. Jaz sem se pa vedno ozirala na to kaj so drugi mislili, kakšna bi morala biti. No, kljub vsemu me je srečala pamet. Čeprav pozno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. to je prednost sredinčkov se mi zdi. Prvi mora orati ledino, tretji je maza vseh, sredinček pa ponavadi doživi to svobodo, da zanj/zanjo nimamo nekih nenapisanih pravil.

    OdgovoriIzbriši
  4. O Sredinčica, jaz bi tudi rada da bi bil že julij in bi imela svojega Sredinčka. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Anita, verjamem :) Jaz sem bila lani na istem.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.