četrtek, 20. oktober 2011

Ogledalo

V vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega.

V zadnjem tednu smo se recimo tako prenažrli Mc'Donalds hrane, da mislim, da ne bomo kupili niti enega hamburgerja vsaj do konca letošnjega leta.

Seveda je to banalnost. Govorila sem o bistveno pomembnejših stvareh. Kot sta recimo družina in prijateljstvo.

Smrt je tudi tokrat po dolgem času povezala daljno "žlahto". Po nekaj letih smo se na enem mestu spet našli vsi tisti, ki se nismo videli že dolgo let. In ker je bila "žlahta" tako pomembna tudi za mojeg tasta, je to vredno še tolikokrat več.

V bolj mikrokozmosu najinega življenja pa je  prišlo do novega spoznanja - kako dobre prijatelje pravzaprav imava.

Ne vem ali se bova kdaj v življenju lahko dovolj zahvalila za vso pomoč, ki sva jo dobila te dni od najinih prijateljev - zlasti, ker se do tega trenutka nisva dovolj jasno zavedala kako dobri prijatelji pravzaprav smo. Ali pa sva to morda le jemala preveč zlahka.

V prvi vrsti Silva in Grega. V petek, ki je bil pravzaprav najhujši dan, sta kljub temu, da imata že sama dva svoja, zabavala in skrbela za najine tri mladičke, da bi kar se da najmanj občutili kaj se je pravzaprav zgodilo. Najini otroci so se vrnili domov dobre volje in veseli, da je bil pogled nanje pravi počitek za najini duši. Ponovno sta se izkazala na dan pogreba in sta ne le poskrbela za njih, ampak tudi prišla na pogreb. Tega jima nikdar ne bova pozabila.

Potem je tukaj moja prijateljica Petra. Ker si je moja tašča zaželela imeti točno določeno sliko mojega tasta, je v petek napela vse moči in v soboto dopoldan sem jo imela. Sliko. S Financ iz leta 2009. Hvala, draga moja.

In drugi, ki jih imava rada in so nama ponudili pomoč. Pa moja sestra, ki je kljub temu, da jo je bolela noga prišla z mojo nečakinjo na pogreb. Pa najin samski prijatelj, ki bo jutri pazil na Mezinčka, ko bomo imeli mašo za mojega tasta. Pa Maja, ki se je ponudila, da nama pazi na otroke med pogrebom. In Alenka, ki se je pripeljala iz Postojne, da je bila z mano.

Skratka, hvala vsem. Hvala, da ste najini prijatelji. Hvala, da imate radi najine otroke in hvala, da lahko svoje življenje deliva z vami.

foto: bilkabaloh.com

2 komentarja:

  1. Prosim. In z veseljem pomagam tudi v drugačnih okoliščinah. In tudi tebi hvala, veš.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nežka, iskreno povedano ne vem za kaj se mi zahvaljuješ.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.