ponedeljek, 4. april 2011

Ne vikend, prav konkreten delovni teden!

Opremljanje in prenavljanje je moja strast odkar pomnim. Kdor me pozna, mu je to kristalno jasno.
Na srečo je temu mojemu veselju naklonjena tudi moja boljša polovica, tako da si vsake toliko zares lahko dam duška v najini hišici.

Na srečo imam za to ponavadi dovolj izgovorov - zadnji je bil da punci potrebujeta novo sobico, ker v njuni prejšnji ni bilo prostora niti za eno, kaj šele dve pisalni mizi. In ker Palčica obiskuje (in počasi končuje) že drugi razred, sva se odločila, da preseliva spalnico v njuno sobo in njuno sobo v spalnico.

Takšna selitev pa ni mačji kašelj. Najprej je bilo treba vse umakniti, prebarvati (seveda na popolnoma nove barve), pospraviti, kupiti novo pohištvo za punci...

Tako je danes za nama noro, ampak res noro garaški vikend. Naj takoj povem, da nama najin velikopotezni načrt ne bi uspel, če ne bi imela pomoči najinih prijateljev in staršev moje boljše polovice, ki so prevzeli skrb za tri mladičke.  

V petek sva najela kombi, zjutraj oddala punci v šoli in vrtcu in Mezinčka pri starih starših in letela v Celovec v Ikeo. Vrnili smo se okrog treh, pobrali otroke, razložili kombi, potem pa zviz v Ljubljano vrnit kombi. No, po petih urah Ikee sva bila zvečer pošteno zdelana. Ampak v bistvu sva zdaj imela samo material, ki sva ga glede na pomanjkanje prostora naložila kar na teraso. 

V soboto je moja zlata tašča zjutraj pobrala mladičke - potem pa akcija - razstavljanje in umikanjega pohištva, pleskanje (ubogi Mezinček je imel cel vikend sobo podobno skladišču in ne otroški sobi)... Do sedmih zvečer nam je uspel skoraj nemogoč plan - obe sobi sta bili prebarvani, položena tapeta (amatersko, ampak z veliko vloženega časa in ljubezni), najina soba v glavnem postavljena, pri puncah sestavljena ena postelja.

Nedeljo smo začeli ob pol šestih zjutraj (no, tako kot vsak dan, ker najmlajša dva rada gledata sončne vzhode :)). Ko je tašča prišla po otroke, smo začeli postavljati omare - 4 komade, pa drugo posteljo, potem pa se je šele začela prava selitev - iz sobe v sobo, iz predala v predal, s police na polico.... Neskončna zgodba. 

Trenutno stanje? Precej bomba :)
Sem pa danes ob pol osmih zjutraj najprej pospravila Mezinčkovo sobico. O hodniku in gornji kopalnici raje ne govorim. Plan? Končati vse (tudi detajle) do petka, in potem IZLEŽAVATI cel vikend.

Ko je bila včeraj ura sedem zvečer sem odkrila nove razsežnosti svojih sposobnosti - mislim, da v mojem telesu ni bilo ene same samcate celice, ki me ne bi bolela ob vsakem premiku. 

Najlepši del tega vikenda? Poleg rezultata seveda - sobotno noč smo vsi štirje (razen Mezinčka) prespali v dnevni sobi. Tašča je punčkama ponudila, da lahko prespita pri njej, pa sta odklonili (kar je blizu neverjetnemu), ker sta se tako veselili, da bomo spali skupaj. In res je bilo fino. Zvečer smo se napokali v posteljo (kavč), potem sta punčki poslušali pravljico, midva pa sva si vmes ogledovala gornje nadstropje. Ko sva se po desetih minutah vrnila v dnevno sobo, sta punčki že spali. Babica ju je namreč zjutraj peljala tudi na čistilno akcijo. Trikrat hura za babico, ki je vse tri brez težav pazila cel vikend. 

Za konec dodajam nekaj fotografij tistega, od česar smo se poslovili. V kratkem pa še končni izgled novih sobic. 

ps: Dnevna soba pride na vrsto šele sredi maja ;)







3 komentarji:

  1. Ti, tale fotka z vajinim televizorjem je pa res stara hehe.

    Drugače pa bravo za takšno akcijo. Držim pesti za vikend izležavanja. In lepo vas pozdravljam:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajoj ajoj - zdaj pa razumem, kaj pomeni 'bomba v bajti' :))) - je šla pikica po mesecu bolniške spet v vrtec in je mami lahko kooooončno malo za nazaj prebrala tudi tvoj blog. Tako da kar lepo počasi, se nič ne mudi, lahko se zmeniva tudi drug teden. Raje povej, če boš potrebovala še kakšno pomoč ok? Se slišiva, papa, M

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ja, slike so še stare :) Od takrat, ko je bilo še lepo pospravljeno in, če smem dodati, posnete zaradi Lesičke ;)
    O ja, še je dela, ampak bo kmalu konec :) Lahko se pa ti pripelješ na eno dopoldansko kavo na sončni terasi? Se slišiva, ok?

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.