ponedeljek, 11. junij 2012

Takšen dan

Včasih kar pride dan, ko se ti, čeprav se je še včeraj zdelo vse ok, zdi vse narobe. Tisti dan, ko zunaj dežuje in je megla, ko te zebe v noge, in so, kamorkoli pokličeš, vsi tečni in jim je odveč odgovarjati na tvoja vprašanja. 

Potem pogledam na koledar in ugotovim - ne, danes ni polna luna. Niti prazna. Torej ta izgovor odpade.

Je pa tisti dan, ko nimam energije za pravzaprav nič. Ko možgančki ne delajo v pravo smer in namesto, da bi razmišljali pozitivno, iščejo napake in probleme. Slaba izbira.

Včasih pride tak dan, da te zebe v noge in te jezijo čevlji, katerih podplati so razpadli prvič, ko me je ujel dež.  Ampak jih še kar nosim. In jih verjetno bom, dokler luknja v podplatu ne bo tako zevajoča, da mi bo nerodno, če jo kdo vidi. S tem, da niso najcenejši in da sem se težko odločila, da sem jih v trenutni finančni situaciji sploh kupila. Ampak do danes me to niti ni tako zelo jezilo. Danes sem pa prav žalostna.

Pride tudi tak dan, ko si deležen nasvetov, ki jih ne potrebuješ. Ali pa, ki jih na tak dan niti pod razno ne želiš.

Na tak dan se sprašuješ kaj vse se še lahko zakomplicira. In kako zelo. Ko bereš pogodbe in v vsakem členu najdeš kakšno "cako". Tak dan res ni dober za delo. 

Za kaj drugega pa tudi ne. Danes sem se že zbudila žalostna. In utrujena. Celo noč se mi je sanjalo kaj še lahko naredim. In kako. Pa ne morem. Danes nisem samozavestna. Če sem v petek cvetela in skakala do stropa od dobre volje, sem danes utrujena. In brez motivacije. 

Sovražim takšne dneve. Kaj niso rekli, da je poletje? Kje že?


4 komentarji:

  1. Danes je očitno tak dan. Jaz sem tudi že od zjutraj čisto na tleh. Če ni luna, je pa vreme. ;) Poletje pa ... bo! Kmalu. Drži se.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne bom komentirala. Da ne pokvarim vzdušja... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, kako zelo vem o kateri vrsti dneva govoris...sem mislila da se dogajajo samo meni...., pa vendar, ce kaj pomaga je najlepsa stran teh dni ta, da dejansko kljub vsemu minejo. Glavo gor, se malo pa bo ze nov dan! Drzim pesti, da zelo drugacen od danasnjega.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oujea, tak dan sem imela tudi jaz včeraj.
    Najprej sem hitela iz službe domov, da bi bila z mulci, ko sem bila tri ure sama z nima, mi je bilo pa vse odveč.

    Pride pa gre.

    Aja, čevlje pa le nazaj nesi. To se jim ne bi smelo zgoditi.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.