ponedeljek, 22. december 2014

Zaključek? Ali pač samo nov začetek...

Danes sem pomirjena. In vesela. In ponosna. In priznam, odštevam dneve do dopusta.

Pestro in predvsem dobro leto je skoraj za nami. Vsi smo malo zrasli - tako in drugače (jaz žal predvsem v širino ;)). Vsi smo se veliko naučili. Nekatere zadeve smo zaključili. Nekatere druge smo samo začasno zamrznili. Nekatere pa šele začenjamo.

Pred mano sta še dva delovna dneva do zasluženega dopusta. Letos so se stvari v primerjavi z zadnjimi leti precej umirile. Otroci so zrasli, veliko stvari že naredijo sami. Midva sva bila sama na morju. Večkrat lahko kakšen dan prežviva sama. In kakšen večer. 

Delam bolj čez dan; delovni večeri so postali redkost.

Leto zaključujem polna novih načrtov za nove podvige. V prihodnjem letu bomo vrtec preselili na drugo lokacijo. In to ne kar kakšno lokacijo. Na voljo nam bo kar 320 kvadratnih metrov, imeli bomo telovadnico! In jaz svojo pisarno (ko bo enkrat denar za opremo). Imeli bomo 1500 kvadratov igrišča. In Hutko hišico!

Vem, da ne bo lahko. Vmes naju čakajo krize in trenutki, ko se bova spraševala ali je vredno. In dnevi, ko bi se najraje zavlekla v kak kot in smilila sama sebi. Ampak, to je to. To sem vedela prvi trenutek, ko sem stopila v naš novi vrtec.

Fotografije za zdaj ne dodajam. Dokler je ne pokažem staršem, naj ostane skrivnost. Ampak prvi odzivi? Fantastično,

Naj bo tudi vaše leto mirno, polno uresničenih načrtov in glasnega smeha. Pa potrpljenja in zaupanja, da se vse zgodi ob pravem času, če stvarem pustimo, da gredo svojo pot. In sprejmemo dejstvo, da so stvari, na katere lahko vplivamo, in stvari, na katere ne moremo. 




2 komentarja:

Hvala za komentar.