sobota, 18. januar 2014

Kriza srednjih let

Mislim, da o njej še nisem pisala. Zato pa o njej toliko več govorim (tistim, ki so me pripravljeni poslušati ;)).

Skratka, uradno sem oznanila, da me je popadla kriza srednjih let.

Mogoče sem malo premlada zanjo (do 40. mi falijo še slaba 4 leta). Mogoče malo pretiravam, ampak ugotovila sem, da je moja mama umrla le 4 leta starejša od mene, jaz pa hočem poznati svoje vnuke, se jeziti na svoje otroke, ker jih ne bodo prav vzgajali, ne odobravati potencialnih partnerjev svojih otrok, histerično preurejati hišo vsaki dve leti, ko se bodo otroci odselili in še kaj bi mi lahko prišlo na pamet. 
Letos me čaka nekaj velikih projektov, zato bom še kako rabila veliko energije in zdravja. In potrpljenja.

Skratka, letos sem se namesto za novoletne zaobljube odločila za zgodnjo krizo srednjih let.

Ta se odraža na mojem / našem življenju nadvse pozitivno. Če se najprej osredotočim na svoj del - zdaj pridno trikrat tedensko kolesarim pred televizijo, švicam, vozim namišljene kilometre in kurim kalorije. Vsak dan jem sadje (česar prej nisem počela). Večerje ne jem po šesti uri zvečer (razen ta četrtek, ki je bil izjemen). Med tednom ne pijem nobenega alkohola (razen ta četrtek, ki je bil izjema :D).Večkrat na teden se posvetim svoji boljši polovico (če razumete kaj mislim s tem ;)).

Zvečer že dolgo časa ne delam več (zdaj vsak drug večer preživim na kolesu). In neverjetno (kar bo jasno predvsem tistim, ki poznate mojo "športno" preteklost) - uživam. Niti enkrat še nisem imela "musklfibra". 

Naša hiška je pospravljena, ker po novem utrujenosti / lenobe ne priznavam več. Lahko grem zgodaj spat, lahko si vzamem dan za poležavanje, ko ne počnem nič drugega, ampak izgovora za lenobo nimam več. Zjutraj si spet vzamem tri minute in pospravim postelje, da je vanje zvečer res užitek leči. Uredila (na novo prebarvala in pospravila) sem Mezinčkovo sobo (ki mimogrede izgleda fantastično).

Poklicala sem vse prijatelje, ki smo jih v zadnjem letu zanemarjali in se dogovorila za srečanje z njimi. 

Če bo kriza srednjih let takšna, naj le traja. Isto vam bo rekel moja boljša polovica ;)

Nova Mezinčkova soba :)



6 komentarjev:

  1. Ena izmed redkih kriz katera naj traja :) Mezinčkova soba izgleda super. Kje si kupila bele predalnike-izgledajo super?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tile predalniki so stari iz Ikee, imajo pa podobno zdaj tudi drugje, se pa ne morem spomniti v katerih reklamah jih ves čas videvam...

      Izbriši
  2. Hej. Nominirala sem te za Liebster Award, zato vabljena na moj blog http://pikaflika-pikaflika.blogspot.com/.

    LP,
    PikaFlika ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem te nominirala. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.