četrtek, 3. maj 2012

Smer - pozitiva

Nekako tako je. 

Mogoče imam jajca. Mogoče sem samo potisnjena v kot in skušam iz najslabšega izvleči največ. 

Mogoče sem se uštela. 

Sigurno pa me je strah. In naložila sem si veliko.

AMPAK - seveda temu sledi ampak. Ampak v nečem je neskončna razlika med danes in pol leta nazaj - skušam obdržati pravo smer. Ne vidim več samo cilja in ga ne skušam več panično zavzeti za vsako ceno.

Vsak dan se pojavljajo težave, nova vprašanja, novi izzivi - kako, kam, kaj? Ampak tokrat se jih lotevam trezno in z glavo in se iz njih skušam učiti. Veliko energije vlagam v to, da držim pogled v pozitivno smer - da se ogibam strahu in panike ter se skušam držati poti, ki me čaka.

Veliko energije usmerjam tudi v to, da ne obupujem. Da se prilagajam in se skušam ne sekirati za vsako stvar, ki ne gre po planu. Veliko energije gre v to, da glavo držim nad vodo. 

Če sem bila prej prepričana, da mi bo uspelo, zdaj nisem več. V bistvu o tem sploh ne razmišljam. Sprejemam dan za dnem, korak za korakom. Projekt je velik in če ga pogledam od daleč izgleda skorajda neizvedljiv. Če ga jemljem po etapah, pa gre. In bo šlo. 

Učim se od svoje prijateljice, ki je to pot hodila pred mano. Korak po korak.

Predvsem pa - nekje v globini svoje vznemirjene duše sem se umaknila od vsega dogajanja in ga od daleč opazujem. Vsak dan ugotavljam, da se stvari odvijajo v pravo smer in ob pravem času. Če bi lahko tudi moj racionalni jaz ponotranjil ta del spoznanja, bi mi bilo verjetno v pozitivizem potrebno vlagati veliko manj energije. Ampak verjetno tudi to pride s časom in izkušnjami.

Zaradi moje bolezni je projekt vrtca zastal za nekaj časa. Ker še nisem v stanju, da bi lahko resno delala (vsaj fizično ne), bo zastal še za nekaj dni. Ampak verjetno je tako prav. Bogve kaj me čaka za naslednjim ovinkom, ravno takrat, ko bo vse pripravljeno. 



1 komentar:

  1. Kar drži se te smeri, je prava. :)

    Zdajle ko sem tole brala, se je Rene znašel na drugem koncu dneven, pa ne vem kako mu je to uspelo. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.