torek, 7. februar 2012

Mame

Zdaj pa še ena taka - praktična misel.

Danes mi namreč možgani ne delajo, že štiri ure pišem en sam dopis, računovodski program še vedno ne dela tako kot bi moral - skratka, ker mi nič ne gre po planu, sem se odločila, da imam danes dopust (to pomeni, da ne bom imela slabe vesti). Ker če imaš dopust, pa čeprav neplačan (v bistvu me še stane), imaš dopust. In potem si v bistvu v plusu, ker si kljub dopustu skušal delati. Kapiš?

Ko sem se vračala iz Mezinčkovega vrtca sem premišljevala - ko sem imela enega otroka nisem vedela kdaj je Palčica dovolj bolna (razen, če je imela vročino ali je bila bolezen res očitna, seveda), da bi morala ostati doma. 

Ko sem imela dva, ni bilo nič bolje. Vsako jutro sem se z muko odločala ali Sredinčica kašlja dovolj, da jo peljem k pediatru ali ne, ali je dovolj smrkava, ali pa jo raje peljem v vrtec. In rečem naj me pokličejo, če se bo slabo počutila.

Zdaj, ko imam tri, nisem prav nič bolj pametna. Mezinček ima po trebuščku nekaj pikic. Toliko, da se vidijo. Ni jih veliko in ni jih malo. Njihovo število se že tri dni ne spreminja. Nima vročine, ne počuti se slabo, ni siten. Ampak, ko ga zjutraj oddam v vrtcu, celo pot do doma premišljujem ali ga ne bi morda morala imeti doma. Za vsak slučaj. Za primer česa? No, tega še nisem pogruntala kljub trem otrokom. Imam pa kljub temu slabo vest, ko ga pustim v vrtcu. Zakaj, tudi še nisem pogruntala.

Potem pa je druga skrajnost - mamice, ki otroka za vsak smrkelj iz nosu pustijo doma cel teden. In se potem zgražajo, ko moje dete v vrtcu kašlja. Pa ne en dan, ampak cel teden. Tudi prav. 

Pametna pa zato še vedno nisem nič bolj kot sem bila pred osmimi leti, ko se je rodila Palčica. No, verjetno tudi nikoli ne bom, hehe.




4 komentarji:

  1. Joj, kašelj je nasploh zoprn.
    Jaz se tudi vedno sprašujem kaj naj z njim.

    Zdaj sem ugotovila, da ga imamo predvsem zaradi suhega zraka in pridno vlažim stanovanje in je bolje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Naj povem - pikice so po Claritinu izginile. Očitno sem imela prav :) Hehe, vsake toliko nam pa vseeno "rata".

    OdgovoriIzbriši
  3. Na našem koncu pa zdaj razsaja neka zelo nalezljiva bolezen, ki ji nihče ne ve imena. Nekateri ji pravijo kar peta bolezen, drugi pravijo da to ni to.
    Nekaj malega vročina in nato krastice po celem telesu.
    Mi jih še čakamo. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja praksa; če ni zlomljeno, nobenega zdravnika. Če niso pljuča napol zunaj, nobene arcnije, če so dolgi lasje, se lahk počaka, da bodo še daljši, če so pikice, je treba počakat dokler ne bodo akne :D vedno je lahk še slabše in ja, nikoli nisi dovolj pameten, tudi po nevemkoliko otrocih... :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.