četrtek, 3. november 2011

Zavod za zaposlovanje

Poznate Smolarjevo pesmico, ki pravi: "Zavod za zaposlovanje, to je kraj, kjer se končajo sanje..."?

Jaz bi dodala še svoje: "Ali pa se začnejo."

Od tega ponedeljka sem namreč tudi uradno brezposlena oseba. Včeraj sem tako urejala prijavo na Zavodu za zaposlovanje in zdravstveno zavarovanje, kar mi je vzelo slabi dve uri časa. S tem, da sem se na Zavod za zaposlovanje odpravila dobro oborožena z vprašanji, ki imajo z mano zelo malo povezave in so v glavnem vezane na moj bodoči biznis.

Ko sem maja izvedela, da bom ostala brez službe, se mi je sesul svet. Uresničil se je moj najhujši strah, da bom pri treh otrocih, kreditu in sedmih službah ostala brez posla, ne da bi na to imela vpliv. In zgodilo se je točno tisto, česar sem se najbolj bala.

Vmes sem potem našla novo pot, ki ji sledim, ampak nekje globoko v sebi sem se vendarle ves čas zavedala, da tudi izgubo službe moram preboleti in da bo najverjetneje novo obdobje prebolevanja in šoka zame prišlo ob prijavi med brezposelne. Pa ni.

Na Zavod sem odkorakala samozavestno in dobre volje. Zadeve sem opravila kot bi rekli - en, dva, tri. Prvič do sedaj sem naletela tudi na osebo, ki mi je znala odgovoriti na vsa vprašanja, kar se mi doslej še ni zgodilo.

Skratka, Zavod za zaposlovanje ni samo kraj, kjer se končajo sanje. Je tudi kraj, kjer se začnejo, za kar sem jaz živ dokaz. Če me ne bi odpustili, nikdar ne bi sledila svojim sanjam. Če ne bi bila pahnjena v situacijo, da MORAM, bi preživela preostanek svojega življenja misleč, da ne MOREM.

Še vedno mi lahko spodleti, tega se zavedam. Me pa to ne plaši več toliko, da bi zaradi tega ohromela, tako kot sem včasih. Je že res, da što ne ubije, jača.

4 komentarji:

  1. No, tudi zame je bil zavod kraj, kjer so se začele sanje. Sicer bolj družinske sanje, za kar sem rabila zaposlitev. Saj veš, kredita ne dobiš na lepe oči.

    No, s prijavo na zavodu sem kmalu postala iz dolgoletne honorarke samostojna delavka na področju kulture. Sliši se fensi, delala sem isto kot prej, le da so bile formalnosti urejene. Kar je bil izvrsten začetek. In z njim sem si prislužila redno zaposlitev.

    To sicer ni v isto smer kot tvoje. Je bila pa pomoč pri sanjah.

    OdgovoriIzbriši

  2. PROSIM PREBERI!!!! PROSIM PREBERI!!!! PROSIM PREBERI!!!! PROSIM PREBERI!!!!

    Hey Guys !!! vesela sem rudnik dobil od Luana. Moja prazno kartico ATM lahko umakne 2000 € dnevno. Sem ga dobil od njenega prejšnjega tedna in zdaj imam 14.000 € zastonj. Slepa ATM umakne denar iz vseh bankomatov in ni ime na to, da ni sledljiv in zdaj imam denar za podjetja in dovolj denarja za mene in mojo družino, da živijo na .I sem res vesel sem spoznal Annie, ker sem spoznal dva človeka pred njo, in da so svoj denar, ne vedoč, da so prevare. Ampak sem srečna. Annie poslal kartico preko DHL in sem ga dobil v dveh dneh. Če želite svojo kartico od nje zdaj se ji ni všeč druge scammer pretvarja, da ima kartico ATM, Ona ga navajate brezplačno pomagati ljudem, čeprav je nezakonito, vendar pa pomaga veliko in nihče ne ujame. im hvaležna Annie ker je spremenil svojo zgodbo naenkrat. Kartica deluje v vseh državah, razen na Filipinih, Maliju in Nigeriji. Annie je e-poštni naslov je atmhacker2015@gmail.com, ..

    OdgovoriIzbriši
  3. NUJNA PONUDBA ZA VELIKO PONUDBO

    Ali potrebujete nujno posojilo ali kakšno drugo finančno pomoč?
    Ponujamo vse vrste posojila po treh odstotkih (3%) obresti. nam pošljite e-pošto preko harry50loanfirm@gmail.com z naslednjimi podatki

    polno ime:
    datum rojstva::
    država:
    poklic:
    znesek posojila:
    trajanje posojila:
    namen posojila:
    mesečni dohodek: Prosimo, napišite, če ste zainteresirani za več informacij preko našega spodnjega stika

    EMAIL: harry50loanfirm@gmail.com

    S spoštovanjem,
    Harry Morgan

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentar.